Az ISO 9001:2008-as tanúsítvány határozza meg a minőségirányítási rendszer követelményeit, ahol egy szervezetnek

  • bizonyítania kell, hogy képes folyamatosan szállítani olyan terméket, amely megfelel az ügyfél és az alkalmazandó törvényi és szabályozási követelményeknek, és
  • célja a vevői elégedettség fokozása a rendszer hatékony alkalmazásával, ideértve a rendszer folyamatos fejlesztését és az ügyfeleknek való megfelelés biztosítását, valamint az alkalmazandó törvényi és szabályozási követelményeket is.

Az ISO 22716:2007-es tanúsítvány a kozmetikumok Helyes Gyártási Gyakorlatának (GMP) nemzetközi szabványa. A szabvány iránymutatásait számos globális szabályozó testület hagyta jóvá, például a Nemzetközi Kozmetikai Együttműködési Rendelet (ICCR), az Élelmiszer- és Gyógyszer engedélyeztetési Hivatal (FDA), vagy az Európai Szabványügyi Bizottság (CEN). Az ISO 22716-os szabványt a kozmetikai ipar mérlegelésre és az ágazat sajátos igényeinek figyelembe vételére készítette elő. A szabvány a kozmetikai termékek gyártására, ellenőrzésére, tárolására és szállítására összpontosít. A termékminőségre az emberi, műszaki és adminisztratív tényezők kezelésével kapcsolatos szervezeti és gyakorlati tanácsaink ezen iránymutatásai vannak hatással. A Helyes Gyártási Gyakorlat (GMP) nélkülözhetetlen minden olyan szervezet számára, amely csökkenteni igyekszik a kockázatot amely a műveletek rossz kezelése során állhat fenn. Az ISO 22716-os tanúsítvány bevezet egy irányítási rendszer megközelítést a kozmetikai termékek gyártásának, ellenőrzésének, tárolásának és szállításának dokumentálásához és szabályozásához. A szabvány iránymutatásai gyakorlati módszereket biztosítanak annak a sok tényezőnek a kezelésére, amelyek befolyásolhatják a termék minőségét valamint törvényi és szabályozási követelményeit.


VISSZA A LAP TETEJÉRE