Ajándék karácsonyra a vendégeknek

Ajándék karácsonyra a vendégeknek

Irta: Petróczi Melinda

Sokaknak, köztük nekem is a kedvenc ünnepem a karácsony, ami hamarosan idén is eljön. Ezért már el is kezdtem a készülődést. 

Több körmös csoportban olvasgattam már, hogy ki mivel készül karácsonyra a vendégeknek, egyáltalán szoktak-e ajándékot adni nekik?

11 éve vagyok a szakmában,

és az első évtől kezdve mindig meglepem a vendégeimet valami apró kis ajándékkal. Ez minden évben kihívás hiszen újabb és újabb ötlettel állok elő de pont ez az ami előcsalja a kreativitásom és ami miatt anniyra várom minden évben. Mindig jönnek a kérdések, hogy mennyit költsünk egy vendégre, és mi az ami mindenkinek jó ajándék lehet - nőknek, férfiaknak, fiataloknak, idősebbeknek egyaránt. 

Biztos, hogy bennetek is felmerülnek hasonló kérdések így, gondoltam összegyűjtök néhány ötletet és gondolatot, hátha segít nektek is a készülődésben.

Nagyon érdekes volt az első karácsony. Mindenki nagyon meglepődött, hogy kap valami kis ajándékot, és ez igazán jól esett. Először azért kezdtem el az ajándékozást, hogy megköszönjem, hogy kezdőként engem választottak és hónapról hónapra visszatérnek. Viszont volt egy vendég, aki azt mondta ''ah micsoda marketing fogás'' ami kissé rosszul is esett, hiszen egyáltalán nem ezért csináltam, bár később átgondoltam a dolgot, és nyugtáztam, hogy ha ő annak is vette, nem baj, mert ettől függetlenül még ő is örült neki. 

Nagyon megéri

Ahogy már korábban említettem nehéz minden évben valami újat kitalálni, ami minden korosztálynak és nemnek megfelel, de azért igyekszünk mindig valami frappánsat kitalálni. Készítettünk már kulcstartót, fürdőgolyót, teát, többféle karácsonyfadíszt, tavaly pedig rendeltünk karácsonyi mintás maszkot, aminek hatalmas sikere volt. Általában 2-300 Ft –ot költünk egy ajándékra, szépen becsomagoljuk őket. Szoktam keresni valami olyan karácsonyi verset vagy gondolatot, amit kinyomtatok és hozzácsatolok. Nagyon jó látni, hogy várják, hogy idén mit találtunk ki.

Két, három éve pedig csinálunk egy kis adventi játékot a vendégeknek, amiben minden féle kisebb- nagyobb ajándékot rakunk, kiszámoljuk, hogy decemberben hány napot dolgozunk, és az adventi kalendárium annyi napból áll. Minden reggel bedobunk egy kis dobozba annyi „szaloncukor” feliratú kis kártyát ahány vendég jön mínusz egy, és egy olyan kártyát, amin az „adventi ajándék” szerepel. Aki a szerencsés, és az adventi ajándék kártyát húzza ki, az választhat egyet a kis dobozkák közül. Reszelőt, cuticula olajat, kis krém mintát (a nővéremmel dolgozom, aki kozmetikus), illetve nagyobb ajándékokat, például parafinos pakolás, esetleg -10%, -20% a következő szolgáltatásból.

A vendégek nagyon lelkesek, főleg azok, akik több alkalommal is jönnek decemberben, hiszen így több esélyük van arra hogy egy „nagyobb” ajándékot kapjanak.

Ezeket az ajándékokat, játékokat nem azért csináljuk, mert „micsoda marketing fogás” – nem is tudja ez a vendégem, hogy amit akkor mondott minden évben eszembe jut, és megmosolyogtat-, hanem azért mert hálásak vagyunk azoknak az embereknek, akik minden hónapban minket választanak. Ezt szeretnénk megköszönni nekik, azzal, hogy meglepjük őket valami kis aprósággal, és erre mi más lehetne a legjobb alkalom, mint a karácsony.


Petróczi Melinda

Truscada Mesteroktató 

Olimpiai II. és NailPro I. 

helyezett

 


Hagyjon üzenetet

Hozzászólásokat jóvá kell hagyni mielőtt közzé tehetők


VISSZA A LAP TETEJÉRE